sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Ullan Suklaakakku



Tämähän on siis kahvikakku, erittäin mehevä sellainen ja mielestäni paras olemassa oleva kahvikakku... Kakkutaikinakin on jopa niin maukas, että nuolen joka kerta kulhon vielä tässäkin iässä:D Johtunee varmaan lapsuudesta jolloin äiti tätä aina teki:D Äitini vanha resepti siis, joka on erittäin yksinkertainen valmistaa.


3 dl     vehnäjauhoa
3 dl     sokeria
1 dl     kaakaojauhetta
4 rkl    vanilliinisokeria
2 tl     leivinjauhetta

3/4 dl  vettä
175g   voita

3/4 dl  maitoa
2        kananmunaa

Laita uuni lämpenemään 175asteeseen ja voitele, halutessasi korppujauhota kahvikakkuvuoka. Yhdistä kuivat aineet. Kiehauta vesi-voiseos kattilassa, niin että rasva on varmasti sulanut. Vatkaa sekaisin maito ja munat. Lisää munamaito ja vesirasvaseos kuiviin aineisiin vuorotellen, koko ajan sekoittaen. Kaada vuokaan ja paista kakkua n.60min, riippuen kakun koosta. 
Kakku on parasta vetäytyneenä ja MINUN mielestäni kylmänä ;) 

VINKKI!
Syntisen hyvän kakun saat kun: kuorruta jäähtynyt kakku sulatetulla suklaalla, ganachella tai sulalla suklaalla johon on lisätty palanen voita/margariinia. (150g suklaata, 50g voita)
Anna jähmettyä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti