lauantai 26. maaliskuuta 2011

Helppo Omenamarenkipiiras


Tätä piirasta kehittelimme avopuolison kanssa yhdessä. Lopputulos on ihan hyvä, joskin omenan kanssa voisi olla jonkin sortin täyte tuolla piiraan sisällä. Omenaviipaleet jäivät vähän koviksi, mutta silti aika sopivasti koviksi! Marenki oli pehmeää ja suussa sulavaa :)



 Vaahdota pehmeä voi ja sokeri yleisvatkaimella vaahdoksi. Lisää kananmuna, sekoita hyvin sekaisin. Lisää yhdistetyt kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pohja sopii 26-28cm:n piirasvuokaan. 
Paista pohjaa 200˚c-asteisessa uunissa 10-13min. (Jos pohjan päällä on tavaraa, paistuu todennäköisesti kauemmin)


5 omenaa
kanelisokeria,vaniljasokeria
(sitruunanmehua)




Marenki:

5 valkuaista
1 1/4 dl sokeria

Painele pohjataikina n.26-28cm:n piirasvuokaan reunoja myöten. Kuori ja viipaloi omenat, asettele vuokaan haluamallasi tavalla. Halutessasi purista omenaviipaleiden päälle sitruunanmehua, joittevat tummu. Ripottele sokerit päälle ja paista 200asteisessa uunissa 13-20min. 

Tällä välin marengin valmistus.
Vatkaa valkuainen yksinään kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahtoon hiljalleen ja vatkaa kunnes vaahto pysyy kulhossa nurin päin. Valmis marenki on napakkaa ja kiiltävää (: 

Valmiin marengin voit levittää kuuman piiraan päälle joko nuolijalla tai lusikalla, mutta voit myös pursottaa erilaisia kuvioita, kuten itse olen tehnyt tähtityllalla. 
Laita vielä 200asteiseen uuniin n. 5minuutiksi, jotta marenki ottaa kauniin värin.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti