maanantai 28. maaliskuuta 2011

Konvehtien valmistusta

Koulussa oli konvehtipäivä! :) Oli tosi kivaa. Kuvassa ystäväni pursottaa konvehtien täytettä suklaakuoreen... Huomenna vasta "suljetaan" konvehdit.

Emme vieläkään temperoineet suklaata, vaan käytimme kuorrutesuklaata. Kaadettiin muotteihin ja valutettiin ylimääränen pois, jonka jälkeen muotit saivat kuivua hetken ylösalaisin leivinpaperin päällä. Sitten raapalla vedettiin ylijäämät pois ja kuivumaan...
Valmistettiin kuumennettava täyte, joka sisälsi: kermaa, maitosuklaata, tärkkelyssiirappia ja vadelmapastaa(lähinnä paseerattua vadelmahilloa)
Täyte on erittäin löysää joten pussia piti hallita tarkasti. 
Alemmassa kuvassa näkyy, muottien pohjalla nokare vadelmahilloa. 

 Huomenna sitten näkee, mitä on saatu aikaan! Pitää muistaa ottaa kuvia ;)






Tässä valmiina on koko luokan konvehteja.. Jokin pari teki aina eri täytteellä kuin toiset. Mutta siinä tulos! Ihan hyvännäkösiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti